Diablo Evrenin Yaradılışı // Anu ve Tathamet


Diablo Evrenin Yaradılışı // Anu ve Tathamet

Merhaba arkadaşlar bir başka diablo lore videosu ile karşınızdayız. Bu videoda sizlere evrenin yaradılışı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Beğenmeniz dileği ile keyifli seyirler.
Akla gelebilecek her şeyin; zamanın, evrenin hatta yaradılışın, öncesinde Anu vardı. Diğer bilinen isimleri ile "The One" yani tek veya Elmas savaşçı. Anu her şeyin toplamıydı. İyi ile kötü, ışık ve karanlık, mutluluk ve hüzün.
Anu kelime kökeni olarak Sümerlilere dayanır ve cenneti yöneten gök tanrı olarak bilinir.
Ve zamanın başlangıcında kendi içinde bulunan ve kötü diye tabir edebileceğimiz ne varsa kendisinden dışarı atmaya karar verdi. Ancak açığa çıkan bu kötülük öylece kaybolmadı. Kendine ait bir beden haline geldi ve Tathament adıyla anıldı. Tathament ilk prime evil yani ilk yüce iblis oldu. Ve bilinen ilk savaş başlamış oldu. Milenyumlar boyunca süren savaş sonrası bir patlama yaşanır ve her iki varlık da yaşamlarının sonuna gelmiş oldu. Ve böylece evren oluşmaya başladı.
Anu'nun patlayan bedeni cenneti oluştururken, Tathament'in bedeni ise cehennemi oluşturmaya başladı.
Anu'dan geriye kalanlar ise dünyalar taşı adını verdiğimiz worldstone ve kristal kemer olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz Crystal Arch.
Dünyalar taşı diablo 2 eklenti paketinin sonunda gördüğümüz ve Tyrael tarafından parçalara ayrılan büyük kırmızı taş. Anu'nun gözü olan bu taş, evrenin tam ortasında yer aldı ve cennet ile cehennem bu taş üzerinde etki kurabilmek adına sonsuz bir savaşa tutuştu ki biz buna Eternal Conflict diyoruz. Çünkü her kim ki dünyalar taşına hâkim olursa gerçekliği değiştirebiliyor, dünyalar kurabiliyor, yaşamlar oluşturabiliyordu. Ancak bu olgular çok uzun süreli olmuyordu. Çünkü dünyalar taşı sürekli olarak taraflar arasında el değiştiriyordu. Sonrasında bu taş pandemonium fortress denilen bir yapı ile korunmaya çalışıldı ancak durum çok da değişmedi. Biz bu pandemonium fortress denilen yerle ilk defa Diablo 2 oyununda karşılaşmıştık, ancak diablo 3’te baya bir derinlerine gitmiştik.
Kristal kemer ise cennetin merkezini oluşturdu. Hatta bu kemeri Diablo 3'te Diablo ile yüzleşirken gördük. Anu'nun bel kemiğinden oluşan kristal kemer melekleri yaratan olgudur. Diablo savaşın seyrini değiştirmek amacı ile burayı elde tutmak istiyordu. Meleklerin doğumuna dair kısa bir bilgi verecek olursak; melek özü sayısı sabittir. Yani ölen melekler yeniden bu kemerde doğarlar ve savaşa devam ederlerdi. Bu nedenle melekleri öldürmenin bir şey ifade etmediğini bilen diablo saldırısını buraya yapmıştır.
Doğan meleklerden 5 tanesi diğerlerinden farklı ve çok daha güçlüdür. Angiris Council denilen ve yüksek melek konseyi olarak çevirebileceğimiz ve düzeni sağlamak için görevli bu melekler sırası ile;
Umudun baş meleği, Auriel
Kaderin baş meleği, Itherael
Bilgeliğin baş meleği, Malthael
Adaletin baş meleği, Tyrael
Ve son olarak da Cesaretin baş meleği, Imperius’tur.
Anu’nun kendi iç kötülüğünden Tathament adı verilen saf kötülüğü ortaya çıkardığını söylemiştik. Tathament’in kelime kökeni Babil mitolojisinden kaosun kraliçesi olan Tiamat’a dayandığı kabul edilir. 7 kafalı ejderha formundaki yaratık, Anu ile yaptığı savaş sonrasında yaşanan patlama sonucu Tathament’in bedeninin cehennemi yarattığını dile getirmiştik. 7 Kafa formu sonrasında 7 büyük iblis generalini oluşturdu. 3 büyük kafa büyük iblis generallerini yaratırken, geri kalan 4 küçük kafa küçük iblis generallerini oluşturdu. Bu iblis generalleri sırası ile;
Nefretin baş iblisi, Mephisto,
Yıkımın baş iblisi, Baal,
Terörün baş iblisi, Diablo,
Bu üç kardeş büyük iblis generali olarak adlandırılırken geri kalan küçük iblis generalleri de şöyledir;
Izdırabın baş iblisi, Andariel,
Acının baş iblisi, Duriel,
Yalanların baş iblisi, Belial,
Ve günahın baş iblisi, Azmodan.
İblislerinde doğumu meleklerine benzer ancak doğdukları yer belli değildir. Kara çukur denilen ve kesin yeri bilinmeyen bir mutlak karanlıktan doğarlar. Melekler gibi birbirlerine benzemezler ve temelde fiziksel bir bedene sahiptirler. Aralarında ağır hiyerarşi bulunan iblisler çoğunlukla kendi aralarında da çekişme içerisindedirler.
Cehennemi net bir şekilde diablo 2’de görmüştük. Ölen iblislerin ruhları da melekler gibi tekrardan doğmaktadır.
Evet arkadaşlar böylelikle Diablo oyunlarının evreni, cenneti ve cehennemi nasıl yaratıldı ve iblisler ile meleklerin var oluşu neye dayanmaktadır öğrenmiş olduk. Umarım keyif almışsınızdır. Bir başka video da görüşmek dileği ile…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey