Dire Maul Neresidir ?

Dire Maul Neresidir ?

Merhaba arkaşlar bu videoda classic paketinde bolca tribute run yapacağımız dire maul dungeon'ının hikayesini anlatacağım.
Dire maul un adı dehşetli tokmak/gürz anlamına gelir ve özellikle bu ismi ogreler yerleşmeye başladıktan sonra alır. Eskiden bir night elf şehri olan dire maul Eldre'Thalas adı ile anılmaktaydı. Dönemin efsanevi kraliçesi olan kraliçe Azshara'nın arcane büyüsü sırlarını saklamak için kullanılmaktaydı. Bu arcane büyü sırlarının saklandığı bir çok kadim mahsene sahip olan Eldre'thalas barış içinde yaşanabilen, kraliçe azshara'nın hizmetkarlarının çoğunlukta bulunduğu bir highbourne şehriydir.
Günümüzde ruhen bile olsa devamlılığını bu şehirde sürdüren Shen'dralar Highbourne elfleri tarafından yönetilmekteydi. Dungeon içerisinde hala kendilerini görebilirsiniz.
Bu barışçıl dönem ancak kadimler savaşına kadar devam edebildi. Kadimler savaşından kadim Goldrinn tarafından korunduğundan, kısmen sağ çıkmayı başaran Eldre'Thalas, The Great Sundering hadisine yenik düşüp ve şiddetli bir yıkıma maruz kalmıştır. Great Sundering Türkçeye kıtaların ayrılması olarak çevrilebilir.
Orc ların Azeroth a geldiği döneminde onlarla birlikte gelen Ogre'lar tarafından mesken tutulan Eldre'thalas zaman içerisinde Ogre diline daha yakın olan Dire Maul adını almaya başlar. Zaman içerisinde arcane gücünü arayan satyr ve undead lere de ev sahipliği yapan dire maul da yaşayan topluluğun en çok sevdiği etkinlik gladyatör oyunlarıydı.
Kral Varian'nın hikayesine detaylı girmeyeceğim. Daha önce ki ragnaros onyxia ve nefarian'nın hikayesini anlatan videomuzda Varian'ın kişiliğinin hem fiziken hem de ruhen güçlü ve zayıf olmak üzere ikiye bölündüğünden bahsetmiştik. Bunlardan güçlü olan Varian'ın yolu Rehgar Earthfury, Broll Bearmantle ve Valeera Sanguinar ile kesişir. Rehgar Güçlü Varian'ı kendi gladyatör takımına dahil eder ve onu gladyatör olarak eğitmeye başlar. Günlerden birgün Rehgar hem Varian'ı güçlendirmek için hem de ganimeti kazanabilmek için hikayesini anlattığımız Dire Maul'a gelir ve kendi gladyatör takımını turnuvaya dahil eder. Azeroth'un en ünlü gladyatör arenası haline gelmiş Dire Maul Anfik Tiyatrosunda kuma çıkan Varian rakiplerini bir bir yener ve finalde takım halinde Giago, Two Heads ve Brlee ile karşılaşır. Görkemli bir dövüşün ardından kazanan Varian ve ekibi olur. Böylelikle Varian'ın o dönem kullandığı Lo'gosh sesleri Dire Maul Arenasında yükselir.
World of Warcraft oyununun çıkışına kadar hikaye örgüsünü bu şekilde sürdüren Dire Maul son olarak Cataclysm ek paketi ile karşımıza çıkıyor. Ogre ırkının en mehşur üyesi olan Cho'Gall'ı burada yaşayan Ogre'ları, Twilight Hammer tarikatına hizmet etmeleri için inka etmeye çalışırken yakalıyoruz. Anında saldırıya geçip bu durumun önüne geçiyoruz ve Cho'Gall bölgeden kaçarak uzaklaşıyor.
Her ne kadar oyunda "King Gordok"'u öldürerek, bizler kahramanlar olarak Dire Maul'un kralı ünvanına erişsek de Warcraftın Traveler isimli romanında, Gizlenmişler Tarikatı "The Hidden" ın ikincil lideri pozisyonunda bulunan Malus isimli bir insan, desteğni de aldığı Ogre bir savaşçı olan Throgg ile Dire Maul'a gelir ve kralı öldürerek Dire Maul Ogrelarının başına geçer.
hikayesinin sonuna geldiğimiz Dire Maul dungeonı nasıl yapılır ya da  başta bahsettiğimiz tribute run ne işe yarar gibi bilgileri nerden öğrenebileceğinizi biliyorsunuz. Gerekli linkleri videonun altında paylaşacağım. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum görüşmek dileği ile.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey