Geralt of Rivia (Riviyalı Geralt) Kimdir ?


Geralt of Rivia (Riviyalı Geralt) Kimdir ?

Kitapları bestseller olan ve oyunları pek çok kez yılın oyunu seçilen ve aslında bir çoğumuzun yakından bildiği witcher kimdir? bir özetleyelim istedik.
Leh yazar Andrzej Sapkowski tarafından yazılan witcher; hayatı, aldığı kılıç eğitimleri ve geçirdiği mutasyonlardan sonra canavar avcılığı yapmakla geçen, fantastik hikaye kahramanı Rivia'lı Geralt'ı anlatır.

Biri canavarlar için biri de insanlar için olan iki uzun kılıcı, kediye benzer keskin gözleri ve boynundaki kurt madalyonu ile hepimizin gönlünde taht kuran bu adamı biraz daha yakından tanıyalım.

Annesinin büyücü Visenna ve babasının da şovalye Korin olduğu bilinir. Annesi tarafından Kurt Okulu olan Kaer Morhen'e gönderilen Geralt, pek çok ölümcül mutasyonu göğüsler ve zorlu kılıç eğitimlerinden başarı ile geçer. Ve ileride kralları, lordları kendisine saygı duyduğu, kılıç ustalığında nam saldığı ve en güçlü efsunger olarak anıldığı witcher hayatı başlar. Geçirdiği mutasyonlar yüzünden beyazlayan saçı ve mezun olduğu okul nedeni Ak Kurt olarak anılan Geralt yaşanılan bir yanlış anlaşılmadan dolayı aynı zamanda Blaviken Kasabı olarak da bilinir.
Kaba, sinirli ve sert görünüşünün altında oldukça sakin ve soğuk kanlı birisi vardır. Oldukça yardım severdir. Ve sanılanın aksine efsungerlik nedeni ile hislerini ve duygularını yitirmiş değildir. Büyücü Yennefer Vengerbeg'e aşık olur ve birlikte yaşamaya başlarlar. Ancak yaşadıkları şehirdeki insanlar, insan olmayan tüm varlıklara karşı bir savaş başlatır. Bu çatışma sırasında hayatını kaybeden Yenefer ve Geralt'ı, ileride manevi kızı olarak göreceği ve boyutlar arası geçiş yapabilen kadim bir kız çoğu olan Ciri, tekrar hayata getirir. Ve üçlü uzun bir süre mutlu mesut yaşarlar ta ki Wild Hunt Yenefer'i kaçırana kadar.

Bu ara Wild Hunt dünyalar arası geçiş yapabilen ve geldiğinde sonsuz kışı getireceğine inanılan hikayemizin ana kötü kahramanlarından biri olan kadim ulu bir elftir.
Aylar boyunca Wild Hunt'ın izini süren Geralt, onu bulduğunda ise işler pek planladığı gitmez ve Yenefer karşılığında kendisini öne sürer. Böylelikle Yenefer'in hayatını kurtarırken, kendisi Wild Hunt'a esir düşmüş olur.

Gerçi Geralt burada pek rahat durmayacaktır. Wild Hunt'ın elinden hafızasını kaybetmiş bir şekilde kaçan Geralt'ın hikayesi bu noktadan sonra oyun serilerinde devam eder.
Daha önceleri The Hexer adı ile bir film ve biz dizi serisi olarak beyaz perdeye yansıtılan Rivia'lı Geralt karakteri özellikle The Witcher oyun serileri ile hayatımıza renk katmıştır.
Günümüzde ise Henry Cavil tarafından canlandırılan Rivia'lı Geralt karakterini yeni çıkan Witcher dizisinde izleyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey