Sindragosa Kimdir ?

Sindragosa Kimdir ?

Merhaba arkadaşlar bu videomuzda sizlere Sindragosa'nın hayat hikayesini anlatacağız. Keyif almanız dileği ile iyi seyirler.
Büyük ayrışma " the great sundering " öncesi Sindragosa, mavi ejderha sınıfının ve arcane büyüsünün koruyucusu olan Malygos'un prime consortu yani baş eşiydi. Kadimler savaşı sırasında Deathwing Nelhtharion ilk olarak Malygos'u dragon soul " ejder ruhu " adında çok güçlü bir artifakt yapımı için ikna ediyor. Malygos da diğer ejderha sınıflarını ikna ediyor. Burning Legion'a karşı verilen savaş sırasında yoldaşlarına ihanet eden deathwing ejder ruhunu çalıyor ve diğer ejderha sınıflarına karşı savaş açıyor. Bu sırada kendisine karşı koymak için atılanlarından Malygos ve Sindragosa başı çekiyordu. Deathwing Neltharion ejder ruhu artifaktını büyünün koruyucuları olan mavi ejderha sınıfı üzerinde kullanıyor ve neredeyse hepsini yok ediyor. Sindragosa patlamanın güçlü etkisi ile kuzeyin uzak diyarlarına doğru savrulurken. Malygos olanlardan sonra aklını yitirmeye başlıyor.
Patlamanın etkisi ile kör olan ve ölümüne yaralanan Sindragosa ice crown haritasında bir bölgeye düşüyor ve son hayali olarak da Dragonblight denilen yere gitmeye çalışıyor. Bu ara Dragonblight yaşlanan ve ya ölümü yaklaşan ejdarhaların buraya gelip hayatlarının sonunu beklediği ve öldüğü ejdarhalar için kutsal sayılabilecek bir yerdir. Hatta eski yüce ejderha Galakrond da burada yatar.
Ancak artık uçamayan hatta yürümeye takati kalmayan dişi mavi ejderha Sindragosa yere yığılıyor ve son kalan enerjisi ile lideri ve partneri Malygos'a çağrı narası atıyor. Ancak Malygos bunu duyamayacak kadar uzaktadır. Yavaş yavaş ölümün pençesine düşen Sindragosa olanlardan dolayı önce deathwing suçlamaya başlar düşüncelere daldıkça Malygos'u dahi suçlar. İçten içe büyüttüğü nefret benliğini kaplamaya başlar. En sonunda bütün ölümlü ırklardan nefret etmeye başlayan Sindragosa'nın ruhu asla huzura erişemez ve icecrown haritasında Sindragosa's Fall yani "Sindragosa'nın Düşüşü" anlamına gelen bölgede, ruhu büyük bir intikam ateşi içerisindeyken ölür.
2008 yılında hayatımıza muhteşem bir giriş yapan Wrath of the Lich King eklenti paketi ile Sindragosa tekrar hayatımıza girer. Herkesi büyüleyen sinematikte Sindragosa'yı net bir şekilde görme imkanımız oluyor. Sindragosa'yı bir buz kütlesi içerisinden kaldıran Lich King Arthas Menethil Sindragosa'yı buzul ejder olarak ordusuna dahil ediyor ve ordusundaki buzul ejderlerin lideri Sindragosa oluyor.
Oyun içerisinde ilk defa Pit of Saron zindanında kendisini görüyoruz. Son boss Tyrannus'u yendikten sonra kurtardığımız bütün esirleri, yaptığımız küçük bir kutlama sırasında tek seferde öldüren Sindragosa'dan biz kahramanlar kıl payı kaçabiliyoruz.
Daha sonra icecrown citadel raid'inde gördüğümüz Sindragosa Lich King'den önce kalan son boss olarak karşımıza çıkıyor. Ve epey zorlu bir dövüşten sonra Sindragosa'yı kahramanlar olarak yeniyoruz ve hayatına son veriyoruz.
Bedeninden geriye kalan kristal esansını alan Kalecgos Sindragosa'nın son dileğini yerine getiriyor ve onu huzur içinde uyuması için Dragonblight'daki Wyrmrest Tapınağına getiriyor ve şöyle diyor; Çok fazla acı, çok fazla gereksiz yıkım. Bunlar kardeşlerim için iyi zamanlar olmadı. Ama siz cesur kahramanlara şükürler olsun ki bu karartılmış ancak yine de soylu olan ruh huzur içinde uyuyabilecek. Rahat uyu Sindragosa. Evindesin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey