Heroes of the Storm - Türkçe Hikaye ( Nexus Lore )
Herkese merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle farklı bir video ile beraberiz.Bugün,bizim çok sevdiğimiz bir oyun olan “Heroes of the Storm” ‘un hikayesi ile karşınızdayız.Isterseniz hemen başlayalım
“Heroes of the Storm” ‘un hikayesine başlamak için öncelikle Nexus’un ne olduğunu anlamamız gerekmekte.Kısacası “Nexus”,güçlü bir boyutlar-arası fırtınadır ve çakışan evrenlerin tuhaf bir sapmasıdır.”Nexus” fırtınası dünyaları parçalayıp,evrenleri varoluştan silebilir.Ancak bazen dünyaları dengeye çekebilir.”Nexus” ’un merkezi âlemleri işte bu dengelenen alanlardır.Her merkezi âlem “Realm Lord”lar tarafından yönetilir.Her âlem kendi içerisinde bir güç içerir ve her “Realm Lord” fetihler yaparak âlemlerin güçlerini ele geçirir.”Nexus” bildiğimiz kadarıyla binlerce yıldır varlığını sürdürüyor.Ve bu süreç süresinde içinde birçok savaş yaşandı.”Nexus” bildiğimiz evrenlerden biraz daha farklı çünkü kendi kuralları ve mantığı ile çalışıyor. Örneğin ölüm,kahramanlar için geçici bir olay. Azeroth’tan,Koprulu Sector’den ve Sanctuary’den gelen kahramanlar “Nexus” ‘un içine çekildiler ve savaşmaya başladılar.
Bilinen en eski realm lord Oberon adıyla bilnen Raven Lord'dur. “Raven Lord” binlerce yıldır Nexus'tadır ve Nexus’ta bulunan en güçlü varlıklardan biridir. “Raven Court” adı verilen alemi yönetir. Heroes of the Storm'da bildiğimiz, “Cursed Hollow”, “Haunted Mines”, “Towers of Doom” savaş alanları bu alemde yer alır ve ezeli düşmanı olan “Necromancer Grave Keeper”'ın ayaklanmasına karşı mücadele verilir. Oyun içersinde Raven Lord'un sesini “Cursed Hollow” ve “Towers of Doom”savaş alanlarında sunucu olarak duymaktayız.
Diğer bilinen alem efendileri ise “Lady of Thorns” ve “Queen Nightshade”'dir. Onlar ise “Kings Crest “aleminde bulunurlar. Queen Nightshade'i “Gardens of Terror” savaş alanından tanıyoruz. Sunucu olarak da sesini duymaktayız. Maç sırasında gündüz zamanlarında Queen Nightshade iyi huylu ve yardım sever bir karakterken, gün battığında ise kana susamış bir yabaniye dönüşüyor.
Öte yandan “Lady of Thorns”, “Queen Nightshade”'in kız kardeşidir. “Dragon Shrine” savaş alanında hem sesini hem de aktivitesini görüyoruz.” Lady of Throns” yani Raena'nın kocası vakti zamanında taştan bir ejder heykeline kapatılıyor. Raena da periyodik olarak oyunculara gün ve gecenin döngülerini temsil eden sunaklar açıyor. Her iki sunağı kontrol eden takım Lady of Thorns'un kocasını yani Dragon Knight'ı kontrol etme gücüne sahip oluyor. İyi yada kötü olduğunu tam olarak anlamadığımız “Lady of Throns”, siz kocasını kontrol etmeye başladığınızda "Kocamın İntikamını Alın" diye feryat ediyor. Lady of Thorns'un kocasının mühürleme işlemi, aslında aile içi bir mesele gibi durmakta. Çünkü çocukları “Delia” ve “Verick” tarafından mühürlendiğini biliyoruz. Kardeşlerden kız olan “Delia” ayı simgelerken, erkek kardeş “Verick” ise güneşi temsil etmektedir. Bu nedenle Dragon Knight'ın kontrolü için bu gün döngüsünü simgeleyen güneş ve ay sunakları aynı anda aktif olmalı.
Bir başka bilinen alem ise “Luxoria'dır. Yöneticisi “Serpent King” ünvanına sahip olan "Ka"dır. Bu alemde iki savaş alanı mevcuttur. “Sky Temple” ve “Tomb of the Spider Queen”. Serpent King Ka,aleminin savaş alanı olmasından memnun değil ve bir evvel oyuncuların Sky Temple'i terk etmesini sağlamak için savaş alanında periyodik olarak bazı tapınak güçlerini oyuncuların hizmetine sunar. Ve bunları kontrol eden grup ise savaşı daha çabuk bitirmek için büyük bir avantaj sağlar. Diğer tarafta ise Spider Queen Neithis'in savaş alanı var. Bu savaş alanında ise oyuncular kraliçeye mücevherler sunarlar. O da bu mezardan çıkmanız için size kendi gücünü bahşeder. Yine bu alem efendilerinin seslerini oyun içinde ilgili savaş alanlarında sunucu olarak duymanız mümkün.
Bilinen son alem ise Sisli Liman olarak anılan Mistharbor'dur. Bu alemin efendisi ise Blackheart isimli korsandır. Ve her korsanın olduğu gibi o da hazinenin peşinde. Blackheart's Bay isimli savaş alanında, kendisine talep ettiği hazineyi sunan takıma hayalet korsan gemisiyle yardımda bulunuyor. Bu hayalet korsanın nasıl öldüğünü, nasıl bu hale dönüştüğünü net bilmiyoruz. Ama oyun içerisinde sunuculuğunu yaptığı Blackheart's Bay savaş alanında duyduğumuz kadarı ile epey eğlenceli bir karakter.
Geri kalan bir çok savaş alanı, diğer Blizzard oyunlarının alemlerine dayanır. Her birinin kendine has ve derin bir hikayesi vardır. Biz bu videoda bunlara girmeyeceğiz.
Son olarak Nexus'a dair anlatacağımız konu ise Nexus karakterleri. Normalde oyun içerisinde bulunan pek çok karakter Blizzard'ın diğer oyunlarına mensuplar. World of Warcraft, Starcraft, Diablo ve Overwatch gibi hatta kadim bir blizzard oyunu olan Lost Vikings bile oyun içerisinde mevcut. Ancak Qhira ve Orphea bu oyunlara mensup karakterler değil. Tamamen Nexus'a dahiller. Qhira çöküşün eşiğinde olan Iresia aleminden kaçmış ve bu alemin düzlem dengeleyicisini elinde tutan bir karakterdir. Normalde bu düzlem dengeleyici taşlar alem efendilerinde bulunuyor. Ancak kaçak hayatı yaşayan Qhira'da ne işi var ya da kaçtığı alemde neler yaşandı tam olarak bilmiyoruz. Diğer bir Nexus karakterimiz Orphea ise bilinen en güçlü alem efendisi olan Raven Lord'un kızıdır. Küçük yaşta annesi tarafından terk edilen Orphea, babasının karanlık planı olan Dark Nexus'u onaylamıyor ve masumu korumak için Nexus'da yaşanan savaşa dahil oluyor.
Evet arkadaşlar,”Heroes of the Storm”’un genel olarak bilinen hikayesi bu şekilde. Gelecekte bu evrende bizleri neler karşılayacak hep birlikte bekliyoruz. Umarız hoşunuza gitmiştir. Bir başka videoda görüşünceye dek hoşçakalın.