Türkçe Lore - Thrall ve Jaina Arasındaki İlişki (World of Warcraft)

Türkçe Lore - Thrall ve Jaina Arasındaki İlişki (World of Warcraft)

herkese selamlar arkadaşlar. Yine twitch üzerinden kanal sadakat puanları ile talep edilmiş bir video ile karşınızdayız. Bu sefer ki konumuz Jaina ve Thrall arasında dönen ilişkiyi ele alıyor. 
Aslına bakarsanız, Thrall ve Jaina arasında resmiyete dökülmüş bir ilişki söz konusu değil, hatta ve hatta aralarında birşey var bile diyemiyoruz. Ancak warcraft tarihinde bu ikiliyi her dönüm noktasında yanyana görüyoruz. Ve aralarındaki samimiyet de biz oyunculara acaba dedirtiyor. 
Jaina ve Thrall'ın kaderi 3. savaşta kesişiyor. Medivh her iki ana karakteri de Scourge istilasına karşı uyarıp Kalimdor'da bir araya getiriyor. Theramore'un kurulması, Orgrimmar'ın yükleşi, Orclar üzerindeki kan lanetinin kalkması gibi olayları hep omuz omuz aşıyorlar. Hyjal Dağında Scourge'e karşı verilen son savaşta Archimonde'a karşı yan yan saf tutan ikilinin bu olaylar sonucunda birbirlerine olan güveni kat ve kat artıyor. Orcların iblis vari canavarlar olmadığını ilk kavrayan insanlardan biri Jaina oluyor. Ve yine insanlara güvenen ilk Orclardan biri de Thrall. 
Aslında Jaina ve Thrall'ın canlılara olan barışçıl duyguları öncesine dayanıyor diyebiliriz. Jaina, Arthas ile birlikte bir kaçamak sırasında ki Arthas Jaina'nın büyük aşkıdır, esir tutulan Orclara büyük sempati duyuyor, onlar için üzülüyordu.
Öbür taraftan ise Thrall esir tutulduğu, zorla gladyetör olarak dövüştürüldüğü esir kampında ilk iyi niyeti Teretha Foxton isimli bir insan kadından görüyor. 
İkilinin geçmişlerindeki bu detaylar birbirlerine daha çabuk kaynamalarına güvenmelerine yol açıyor. Üstüne üstlük Scourge ve beraberindeki bir çok zorluğa karşı omuz omuza verdikleri mücadele bu güveni perçinliyor. 
Hatta Jaina'nın, Thrall'a ve onun orclarına olan güveni kendi öz ailesine olan inancının önüne geçer. Babası Daelin Proudmoore'u işlediği savaş suçları karşılığında tabiri caiz ise Orclara teslim ediyor ve gözlerinin önünde infaz edilmesini izliyor.  aslında Daelin Proudmoore yaptıklarının cezasını çekmekteydi ancak neticede aileden biriydi... Bu olay bile Jaina'nın Thrall'a olan inancını kırmamıştı ve Kalimdor'daki barış havası Thrall ve Jaina içinde sürmekteydi. 
Sonraki yıllarda ikili Horde ve Alliance arasındaki barışçıl dengeyi kurmaya çalıştılar ancak canlılar doğası gereği düşmanlığa alışkındı ve mutlaka savaş olmalıydı. 
Lich King Arthas'ın peşine düşüldüğü dönemde yaşanan Wrath Gate faciası bile ikilinin arasındaki güveni kıramaz. Horde ve Alliance arasında tırmanan gerginliğin dışında kalırlar. Hatta Varian'ın bu olay neticesinde Lordaeron şehrini geri alma planı da Jaina tarafından durdurulur. Undercity'e horde ve alliance tarafından yapılan baskın sonrasında tam Varian ilk kurulan Alliance'ın başkenti olan şehri almak için davranacakken Jaina Alliance ekibini şehrin dışına ışınlar ve Thrall'ı düşeceği zor durumdan kurtarır. 
Bu gibi benzer olaylar Thrall ve Jaina'nın arasındaki güveni ve bağı giderek güçlendirdi. 
Herşey Thrall'ın Garrosh'u Horde'un başına bırakana kadar çok güzeldi. Garrosh aldığı kararlar ve yürüdüğü yol neticesinde Theramore'a herkesin bildiği o ünlü mana bombasını attığında Jaina'nın içindeki tüm hiddet ve öfke Horde üzerine yönelecekti. Thrall'ın Horde başında olmaması da bi avantajdı arada kalacağı bir durum yoktu. Jaina tüm nefretini Horde üzerine kusarken Thrall ise ailesi ile birlikte Nagrand'a yerleşmişti. Ancak olanları duyduğunda Garrosh'u kendi başa geçirdiği için suçluluk hissetti ve ailesini geride bırakıp Garrosh'un peşine düştü. Bu kovalamaca sonunda Garrosh'un hayatına kendi elleri ile son verdi. 
Belki de Thrall ve Jaina arasındaki güvenin yeniden kurulmasına gerek yoktu ama bu olay Thrall ile Jaina'yı birbirine yeniden yaklaştırdı.
Sylvanas Horde'un başına geçmişti... Ve aldığı kararları kimse tam olarak anlamamaktaydı. Hatta gereğinden fazla ileri giderek efsanevi Tauren lideri Cairne'nin oğlu Baine'i hapesetmişti. Her ne kadar Horde mensubu bir ırkın lideri de olsa Baine tüm Azeroth tarafından seviliyor ve saygı duyulan bir karakterdi. Hem Alliance tarafı hem de Horde'un bölünmüş isyancı tarafı Baine kurtarmak için harekete geçti. Alliance birliklerini Jaina yönetirken Horde birliklerini ise Thrall yönetiyordu. Ve kaderin cilvesi bu ikiliyi tekrar bir araya getirmişti.
Yolları yeniden kesişen ikili sanki yıllar hiç bir şeyi değiştirmemiş gibi yan yana durmaktaydı. Birbirine bu denli düşman iki zıt ırka mensup karakterleri bu şekilde samimi görmek oyuncuları hem duygulandırdı hem de acaba.... dedirtti. Aslında biliyoruz. Thrall evli ve çocuk sahibi, diğer taraftan Jaina Arthas'ı unutabildi mi bilmiyoruz. Ama aşk engel ve sınır tanımaz en azından bunu biliyoruz. 
Aralarındaki bu içimizi ısıtan samimi ilişki umarız ki ilerleyen günlerde artarak devam eder diyor ve sizlere veda ediyoruz dostlar... Umarım beğenmişsinizdir. Kendinize çok iyi bakın hoşçakalın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey