Afrodisias Antik Kenti - (icezorillax ile birlikte)

 

Afrodisias Antik Kenti - (icezorillax ile birlikte)

Herkese merhabalar arkadaşlar.   Bu konsepti sizlerle ilk defa deneyeceğiz.  Geçtiğimiz yıllık izinde gezdiğimiz yerleri sizlerle bir video, log ile paylaşacağız.   Bu ilk sefer'imizde teknik imkansızlıklardan dolayı  çektiğimiz fotoğrafları ve gezdiğimiz yerlerin hikayesini kısaca sizlerle paylaşacağız. Çok fazla detaylara girmeden edindiğimiz tecrübeleri ve bilgileri sizlere aktaracağız. Şimdilik çok acemice hazırlanan bu seriyi ilerde geliştirmeyi düşünüyoruz. Lafı fazla uzatmadan videomuzda geçelim.  
İlk durağımız Aydın, ilinde bulunan Afrodisias antik kenti.  Afrodisias antik kenti  milattan önce 5. yüzyıl antik Roma döneminde kurulmuştur. Adından da anlaşılacağı gibi tanrıça Afrodit'e adanmıştır. Aslında Afrodisias ismi Afrodit'e adanmış olarak yapılan her şeyin genel ismiydi ancak Kültür ve sanatta ileri çıkan bu antik kent Afrodisias ismini günümüze kadar taşımıştır. Afrodisias Antik Kenti, faal olduğu dönemlerde bölgenin  kültür sanat ve şifa, merkez olmuştur. Bunu antik kent içerisinde bulunan pek çok  Sanat eserin'dan ve bölgedeki şifalı suları kullanmak için yapılan havuzlardan anlayabiliyoruz.  Bu antik kentte, bizleri en çok etkileyen şey sanat eserlerinin kusursuz bir şekilde saklanması ve yine aynı şekilde bizlere sunulmasıydı.  Antik kent ile ilgili ilginç detaylardan biri de, ören yerinin Türkiye'nin ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in bölgede gezerken kaybolması ile bulunmuş olmasıdır.
Bu bölgeye yolu düşen herkese bu antik kenti şiddetle öneriyoruz ve herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşamayacağının da altını çizmek istiyoruz.
Afrodisias antik kenti ile ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. Bir sonraki videoda görüşmek dileğile ile hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey