Metropolis Antik Kenti - (icezorillax ile birlikte)

 

Metropolis Antik Kenti - (icezorillax ile birlikte)

Metropolis antik bu gezi planımızın son durağı. Antik İon bölgesine dahil bu antik kent, tarihin üst üste olan gelişiminin en güzel örneklerini taşımakta.  Helenistik döneme ait yapıların üzerine yapılmış Bizans yapıları dikkat çekmekte.
Erken helenistik döneme ait tiyatrosunun 4bin kişilik kapasitesi şehrin nüfusu hakkında bilgi vermekte. Tiyatroda bulunan griphon kafalı oturağı ve diğer protokol oturakları da şehrin önemli seviyedeki kişilere ev sahipliği yaptığının kanıtı. Ayrıca bunu tiyatronun hemen alt kısmında bulunan perisitil avlulu ev de ortaya koymakta. 
 Tiyatronun üst yamacında bulunan Stoa yani üstü kapalı seyir balkonu da şehirdeki kültür seviyesini gözler önüne sermekte. Antik dönemin meclis binasının basamakları hala sağlam dursada Bizans dönemi surları bu binanın üzerine yapılmış. İşte bu da tarihin akışı hakkında bizlere bilgiler sunmakta.
Şehrin en önemli kalıntılarından biri de antik kentin akropolü. Afroditin kocası Spartalıların baş savaş tanrısı olan Ares'e adanmış tapınağın, yalnızca temelleri günümüze kadar gelmeyi başarbilmiş.
Geniş arazisi ve büyüleyici manzarası ile İzmir'e çok yakın olan bu antik kent mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer.
Bu video ile de şimdilik bu serinin sonuna geliyoruz arkadaşlar. İlerleyen zamanlarda vakit buldukça bu seriye devam edeceğiz ve teknik ekipmanlarımızı da bu anlamda geliştirmeye çalışacağız. 
Kendinize çok iyi bakın tarihle kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey