Alanya / Damlataş Mağarası-Kızıl Kule-Tersane - (icezorillax ile birlikte)

 

Alanya / Damlataş Mağarası-Kızıl Kule-Tersane - (icezorillax ile birlikte)

Tekraradan selamlar arkadaşlar. Sıradaki tarihi yerimiz ise yine bir mağara. Bu sefer büyüklüğü ile değil iç yapısındaki sarkık ve dikiklerle muhteşem bir görsel sunan Damlataş mağarasındayız. Alanya'da Alanya kalesinin batı yakasında bulunan bu mağara özellikle havası ile meşhurdur ve astım hastalarına iyi geldiği söylenmektedir. Gezimiz dahilinde bulunan Karain mağarası ile karşılaştırıldığında boyut olarak epey küçük olan bu mağarayı Alanya'ya yolu düşen herkese tavsiye ediyoruz ve Alanya'nın mehşur kızıl kulesine doğru yola çıkıyoruz.
Yolculuğumuzun bir sonraki adresi Damlataş mağarasının hemen dibinde bulunan Alanya kalesi. Alanya kalesi kökeni bakımından Helenistik döneme kadar dayansa da asıl mimari dokusunu Selçuklu döneminde kazanmıştır. Zamanımız çok olmadığından ve kale çok büyük olduğundan biz bu gezimizde yalnızca kalenin iki bölümünü gezebildik. Kızıl kule ve tersane. 
Kızıl kule 1226 yılında Selçuklu sultanı 1. Aleaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Belli bir yükseklikten sonra taş blokları kaldırmak zor olduğundan dolayı kule pişmiş tuğlalar ile tamamlanır ve kırmızıya çalan bir görüntü kazanır bu nedenle de kızıl kule olarak anılır. Kulenin içini gezerken insan kendini o dönemde yaşanan savaşların içindeymiş gibi hissedebiliyor. Kulenin birinci katı ise günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. 
Tersane ise kızıl kulenin bir kaç metre uzağındadır. Yine 1. Aleaddin Keykubat tarafından yaptırılan tersane, daha önce Karadenizde de bir tersanesi olmasından dolayı, sultana "her iki denizin sultanı" unvanını kazandırmıştır. Alanya'ya yolu düşecek olan arkadaşlara şehir merkezine hayli yakın olan bu tarihi yerleri görmelerini tavsiye ediyoruz.
Bir sonraki tarihi yerde görüşmek üzere hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey