Covenant Seçim Rehberi Türkçe - Biz Nasıl Seçtik? - ( WoW Shadowlands Rehberleri - 1 )

Covenant Seçim Rehberi Türkçe - Biz Nasıl Seçtik? - ( WoW Shadowlands Rehberleri - 1 )

Herkese merhabalar arkadaşlar
Bu videoda sizlere “Covenant” seçimi hakkında yardımı dokunacağını düşündüğümüz bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşacağız.
Rehberimize geçmeden ilk olarak belirtmemiz gereken şey şu; eğer siz bu eklenti paketinde yüksekleri hedefliyorsanız,yani mythic raid veya yüksek myhtic dungeon key pushları gibi, birazdan söyleyeceklerimiz işinize yaramayabilir. Zaten bu tarz hedefleri olan arkadaşlar oyunu ve mekaniklerini gereğinden fazla bildikleri için nasıl seçimler yapmaları gerektiğini bizden daha iyi bildiklerine de eminim.
Bizim birazdan paylaşacağımız bilgiler, bizler gibi ortalama oyun tecrübesi yaşamak isteyen, uzun bir süre sonra oyuna geri dönüş yapmayı düşünen veya oyuna yeni başlayan arkadaşların faydasına olacağını düşünüyoruz.
Bu bilgiler doğrultusunda bizlerin “Covenant”larımızı nasıl seçtiğimizi özetleyelim.
Bu seçimimizde etkili olan ilk etmen kişisel zevk ve tercihlerimiz. Bütün bir paketi birlikte geçireceğimiz karakterleri seçerken en önemli etkenin bunlar olduğunu düşünüyoruz. 
Şahsen ben bir Death Knight olarak ve uzun yıllar boyunca Death Knight’a gönül vermiş bir oyuncu olarak seçimimi Maldraxxus’ta bulunan Necrolord covenantından yana kullandım. Diğer taraftan Eda da bir hayvansever ve doğasever olarak, yine hunter oynamasına etken olan aynı sebeplerden dolayı kendini Ardenweald’da bulunan Night Fae covenantına yakın gördü.
Tabi ki seçimlerimizi etkileyen tek şey bu kişisel yakınlıklar değil. Seçeceğimiz covenantın bizlere sunduğu görsel ögeler de çok etkili oldu. Bir Death knight olarak Necrolord covenantının bana sunduğu transmog setleri ve kozmetik ögeler baştan çıkarıcıydı. Öte taraftan da Eda için Night Fae covenantının sunduğu hayvan formuna dönüşme yeteneği başlı başına bir seçim sebebiydi.
Bu iki etmen ögeyi göz önünde bulundurdurarak, bizlerin ağırlıklı olarak covenant seçimi yaparken, covenantların karakterlerimize ve bizlere olan uygunluğunu ön planda tutup, covenantların hikayesel etkilerini değerlendirdik.
Buraya kadar anlattığımız şeyler oyun tecrübelerimizi etkileyecek şeyler değiller. Birazdan covenantlarınızı gameplay yani oynanabilirlik olarak nasıl seçebilirsiniz bunu aktaracağız.
Bizler ana etmen olarak göz önünde bulundurmasak da uzun bir süre boyunca karakterlerimize eklenecek yeni yeteneklerin etkilerini yine de bir araştıralım istedik. Bu araştırma şekli sizlere de seçim yaparken yardımcı olacaktır.
WowHead'in aşağıda covenantların sınıf yetenekleri başlığı ile verdiğimiz linkten oynadığınız sınıf hakkında bilgiler alabilirsiniz. Basitçe kötü iyi ve en iyi şeklinde sınıflandırmalar ve detaylı anlatımlar yapılmış. Bizlerin covenant seçiminde ana öge olarak yerini almasa da seçimlerimizi yapmadan önce bu araştırmayı yine de yaptık. Ayrıca covenant yetenekleri çok kısa bir zaman önce değişti ve bu tarz değişikliklerin sık sık geleceğini düşünüyoruz. Bunu sakın unutmayınız.
Ve gördük ki ben Blood Death Knight olarak Necrolord seçiminde Eda da Beast Mastery Hunter olarak Night Fae seçiminde çok da yanlış kararlar vermemişiz. Seçimlerimiz oyun içi tecrüblerimizi de olumlu yönde etkileyecek gibi. 
Kendi oynadığımız karakterleri göz önünde tutunca buradan şu çıkarımı da yaptık; oyun zaten seni pek çok açıdan uygun covenanta yönelendirmekte. Tabi bu tecrübeyi farklı şekilde ediniyor da olabilirsiniz. 
Bu bilgiler doğrultusunda sizlere inatla bastırarak ve bağırarak şunu tekrar etkmek istiyoruz;
Eğer üst düzey bir oyuncu iseniz zaten ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Ancak oyunu ortalama bir tecrübe ile oynuyor veya oyuna yeni iseniz, canınızın istediği covenantı seçmekten korkmayın çekinmeyin ve kimin ne diyeceğini lütfen umursamayın. Unutmayın covenant değiştirmek şuan için çok çok zor bir şey. Anlaşılan o ki şuan yapacağımız seçim bu eklenti paketi boyunca bizlerle birlikte olacak. Bu nedenle yapacağınız seçim genel kucaklıyıcı olmalı, yalnızca görsel ögeleri yüzünden yada yalnızca verdiği sınıf yetenekleri yüzünden seçimlerinizi yapmayınız.
Tavsiyemizi de yaptıktan sonra sizlere veda ederken, Shadowlands eklenti paketinde keyif almanızı ve bu corona günlerinde dikkatli olmanızı temenni ediyoruz.
Bir sonraki videoda görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın hoşçakalın.
Bu videonun oluşması sürecinde bizlere desteğini esirgemeyen siz üyelerimize teşekkürlerimizi bir borç biliriz.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey