Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

 


Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

    Hey folks this is icezorillax !?  yok yok olmadı Hey folks this is utku !
Neyse canım dünyaca ünlü diablo içerik üreticisinden intro çalacak değiliz ya 
Herkese selamlar herkese merhabalar, malumunuz bu seneki Blizzconline 2021’in kazananını Diablo kanadı oldu diyebiliriz. Bu nedenle de Diablo 4 ve Diablo 2 ressurected hakkında önemli bulduğum açıklamaları sizler için derleyeceğim. Bu videonun konusu Diablo 2 resurrected olacak, Diablo 4 gelişmelerine bir başka videoda yer vereceğim. 

    Diablo 2 resurrected Blizzcon online 2021’de açıklandı ve twitch üzerinden Blizzcon’u bizlerle birlikte tecrübe eden arkadaşlarımız da hatırlayacaklardır. Blizzcon’da açıklanan içeriklerden en çok tepki verdiğim ve en çok beğendiğim konu Diablo 2 resurrected oldu. Bunun nedeni ise pek çok oyun oynayan akranım gibi benim de Diablo 2 ile birlikte pek çok güzel anım ve tecrübem olması. Diablo 3 eleştiren ve başka bir oyuna yönelmek istemeyen pek çok oyuncu hala Diablo 2 oynamakta. Ben de bazen hikayedeki bazı noktaları yeniden hatırlamak için girer Diablo 2’de bir iki tur atarım. Tabi ki Diablo 2 yalnızca anılardan ve hikayeden ibaret bir oyun değildi. Kimilerine göre döneminin, kimilerine göre de tüm zamanların en iyi RPG oyunuydu. Bu nedenle Diablo 2 resurrected’in açıklanması hem dünya hem de Türkiye’de büyük ses getirdi.

    Remastered, Remake kelimeleri ilk duyulduğunda oyuncular ister istemez gelecek oyun içeriğinden çekiniyorlar. Bu anlamda resurrected ismi yerinde ve güzel seçilmiş. Çünkü yapılan açıklamalarda Diablo 2’nin eski tecrübesini hissettirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Ayrıca bu anlamda yalnızca grafikleri yükseltip yeni bir oyunmuş gibi de piyasaya sürmek niyetinde değiller. Arayüz değişiklikleri ve pek çok konuda eklemeleri Diablo 2 oyun motorlarını çalıştırarak elde etmeyi amaçlıyorlar. Grafik konusunda ise iki boyutlu var olan oyunun üzerine yüksek kalite giydirme şeklinde değil üç boyutlu olarak yeniden renderlayarak oyunu baştan yapacaklarını açıkladılar. Görsellerden de bunu anlamak gayet mümkün. Ayrıca sinematikler yalnızca HD olacak şekilde yenilenmeyecek, bütün sinematikler tekrardan yüksek kalitede render edilecek. 

    Peki elimizdeki Diablo 2’ye ne olacak. Tam anlamı ile hiçbir şey olmayacak. Hatta Diablo 2’de var olan karakterinizi Diablo 2 resurrected de oynayabileceksiniz. Dilediğiniz zaman eski diablo 2’ye geçip oyuna bu şekilde devam edebileceksiniz. Peki Diablo 2’de kullanılan modlar ne olacak. Eski Diablo 2’de ne varsa aynı şekilde kalacak ayarlarınız modlarınız vs. Ancak modların pek çoğu oyunun dosyaları ile oynanarak yapıldığından Diablo 2 resurrected de çalışmayabilir . Tabi Diablo 2 resurrected’de modlama yok değil detaylarını ilerleyen günlerde bilgiler geldikçe göreceğiz. Açıkçası şahsım adına pek bu tarz şeylerle ilgilenmiyorum. 

    Ancak bu teknik noktalarda Diablo ekibinin oyuncusuna gereğinden fazla kulak verdiğini biliyorum. Diablo 4 geliştirici güncellemelerine yapılan geri dönüşler etkisini net şekilde göstermekte. Bu anlamda Diablo 2 ressurected’da oyuncuların taleplerine kulak verilerek yapılacağından eminim. Konu buraya gelmişken ekleyeyim. Eğer Diablo 2 resurrected’e bu anlamda katkıda bulunmak istiyorsanız Blizzard’ın resmi sayfasından Teknik alpha’ya başvurmayı unutmayın. 
Gelelim açıklanan diğer konu başlıklarına;

    En önemli konulardan biri Diablo 2 resurrected Cross Platform bir oyun olacak, bu ne demek oluyor; şu demek oluyor. Oyun konsola uyumlu olacak şekilde yapılacak ve dilediğiniz zaman bilgisayar başından kalkıp arkanıza yaslanıp playstation veya xbox’ınız ile oyuna devam edebileceksiniz ve başka platformda oynayan arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceksiniz. 

    Bu anlamda parti sistemi biraz daha Diablo 3’e benzeyecek çünkü oyun Battle.net launcher üzerinden çalışacak ki bu iyi bir gelişme eski parti sistemini pek sevdiğimi söyleyemem. 

    Eskiden bir karakterinizden diğer karakterinize bir eşya ya da başka bir şey göndermek istediğinizde türlü türlü taklalar atmanız gerekiyordu. Şimdi ise bunu ortadan kaldırıyorlar. Stash yani deponuz account wide olacak hesabınızdaki bütün karakterle erişilebilir hale gelecek. 

    gold / altın toplama olayı; açıkçası benim Diablo 3 ile getirilen ve eski oyunlarda olmayan en sevdiğim özellik düşen goldları üzerinden geçerek otomatik olarak toplama konusu. Ben mevcut Diablo 2’deki o tek tek goldların üzerine tıklama olayından pek haz etmiyorum ve Diablo 2 resurrected’da bu düzeltiliyor ve yok arkadaş ben eski halini seviyordum ne dokunuyorsunuz kardeş ona diyecek oyuncular da düşünülmüş. Bu konu tamamen opsiyonel isteyen bu özelliği aktif edip kullanabilir istemeyen kullanmayabilir. Ben kullanacağım, kesin. 

    Diablo 2 resurrected şuana kadar açıklanan ögeleri ile umut vadediyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Oyunu 2021 yılı içerisinde piyasaya sürmeyi hedefliyorlar ve ön siparişi şimdiden açıldı. Blizzard’ın sitesinde ya da Battle.net launcher da görmek mümkün ve tekrar edelim teknik alpha erişimi için başvurmayı unutmayın.

    Bir başka Diablo videosunda görüşünceye dek kendinize iyi bakın hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey