World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey


World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey

Herkese selamlar arkadaşlar.
Yine değişik bir video ile karşınızdayız. İcezorillax ekibi olarak sizler için World of Warcraft oyununda yer alan 10 ürkütücü şeylerden bahsedeceğiz.
Bunların dışında eminiz ki sizlerin de karşılaştığı ve ürkütücü bulduğunuz şeyler vardır. Lütfen yorumlar kısmında eklemeyi unutmayınız. 
Lafı daha fazla uzatmadan listemize geçelim. Beğenmeniz dileği ile keyifli seyirler.
10. Nagrand’daki Yetim Bakıcısı
Bölgeye ilk geldiğinizde hayli şirin görünen bu troll ablamız, etrafta biraz gezindikçe epey şüphe uyandırmakta. 
Detaylı bir şekilde inceleme yapmadığınızda burası size gayet normal bir yetimhane gibi görünebilir. Etrafta oynayan çocuklar kum havuzları vs.
Ancak ilk başta Tauren bebeklerin asılı bir şekilde bir oyuncak vasıtası ile döndürülmeleri tuhaf geliyor. Daha sonrasında çadırın arkasına geçtiğinizde gördüğünüz kafesler ve içlerinde yer alan küçük ceset kalıntıları tüyler ürpertici. Ayrıca dışarda yer alan köpek kulübesinin içinde de köpek değil köpeğin kalıntılarını görünce hepten korkmaya başlıyorsunuz. 
Hakkında çok da fazla detayı bilmediğimiz bu Challe isimli Troll, umuyoruz ki o kazanlarda çocukları kaynatmıyordur, diyoruz ve devam ediyoruz.
9. Hellfire Peninsula, Path of Glory
Path of glory, ilk duyduğunuzda ya da bölgeye ilk geldiğinizde size korkutucu veya ürkütücü gelmeyebilir. Path of glory, orclar Azeroth’a akınlarını düzenlerken kullanılmak üzere yapılmış ve yine orclar tarafından kullanılmış “zafer yolu” diye Türkçeleştirebileceğimiz bir yol aslında. 
Ancak Orcların Azeroth’a geçmek için kullandıkları dark portalın nasıl açıldığını ve uğrunda verilen savaşı hatırladığınızda, üstüne bu yola biraz yakından baktığınızda tüyleri diken diken eden bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. 
Bu yol orclar tarafından katledilen draneilerin kemiklerinden yapılmaydı. Yolun büyüklüğüne bakacak olursanız, dark portalın açılması için katledilen draneilerin sayısını ve yaşanan katliamın büyüklüğünü net bir şekilde görebiliyorsunuz. 
Hayli ürkütücü…
8. Fellreaver
Hellfire Peninsula demişken Fellreaverlardan bahsetmemek olmaz. Aslında bu robotvari yaratıkların ürkütücü ya da korkunç bir yanı yok. Ancak oyunda veya bölgede yeni birinin burada görev yaparken bir anda arkasında belirip o malum korkutucu sesi ile sizi kovalayıp öldürmesi eminim ki bu tecrübeyi edinmiş herkesin korkulu rüyası olmuştur. Tabi belli bir yerden sonra illallah ettiren bu durum fellreaverlardan ve onların çıkardığı seslerden nefret etmemize ve her duyduğumuzda tüylerimizin diken diken olmasına neden olmakta.
… sinir bozucu…


7. Undercity’deki Deneysel İnsanlar
Undercity ve içinde barındırdığı pek çok şey zaten başlı başına ürkütücü ve sinir bozucu. Tabi burada hepsine değinmeyeceğiz. Dikkat çeken ve ilk göze batan bazı deneylerden bahsedeceğiz. İlki undead simyacılar tarafından deneylerde kullanılmak üzere bekletilen tutsaklar. Kendiniz undead olsanız dahi bu görüntü epey sinir bozucu. Üzerlerinde deney yapılacak anı bekledikleri kafesleri görmek epey ürkütücü.
Bir diğer ürkütücü ve gizemli konu ise Undercity’nin tek yaşayan insanı Theresa. Daha önce ölüp ve sonra forsaken undead olarak uyanan birinin ailesinden mi yoksa sırf hizmet etsin diye mi esir edildiği bilinmez ama undercity’nin orta yerinde rahatça dolaşan bu insan kadının durumu tüyler ürpertici. Gerard’ın zihin kölesi ünvanı ile dolaşıyor olması aslında ipucu veriyor ama yine de hakkındaki tüm detayı biliyoruz. Fable serisindeki Theresa ile aynı isimde ve aynı karakter görselinde olması bir anlam ifade ediyor mu bunu da bilmiyoruz. Göz bandından saç şekline ve ismine kadar bire bir aynısı. Ancak beyninin bazı parçalarının çıkarıldığını ve bütün gün boyunca Gerard Abernathy ve Father Lankester arasında bişiler taşıdığını biliyoruz.
Sinir bozucu… ürkütücü... ve korkutucu…
6. Sludge Fields
Hillsbrad Foothills’de bulunan bu alan eskiden insanların tarım yaptığı bir yerdi. Forsaken istilasından sonra burada işler hayli ürkütücü bir hal almaya başladı. 
Yapı nazi almanyasının auschwitz toplama kampını andırmasıyla bile epey bir sinir bozucu. 
Burada görev yapmaya başlayıp bölge hakkında bilgi sahibi olmaya başlayınca sinirleriniz daha da bozulacaktır. İnsan deneylerinin yapıldığı ve yapılma şekilde aşırı şekilde tüyler ürpertici. Gömülü insanlar, asılı bedenler ve birleştirilmekte olan ceset parçaları. 
Buranın görev zincirinin sonunda size bu insanları kurtarmak için bir kürek veriliyor. Ve inanın o anda o insanları öldürerek yaşadıkları acıya son vermek daha merhametli görünüyor…
5. Karazhan Mezarlığı ve Ters Asılı Günahkarlar
Burası hakkında neredeyse hiç bilgi yok. Bilinen tek şey zamanında Karazhan raidine dahil olacak şekilde tasarlanmış ancak bir sebepten ötürü kullanılmamış olan bu alanın görselleri ve atmosferi aşırı derecede sinir bozucu. 
Ayrıca mezarlığın içerisinde yer alan ve su içerisinde ters asılı şekilde bulunan insanların Ters Asılı Günahkarlar olduğunu biliyoruz. Ancak neden bu şekilde isimlendirildiler ya da burada olmayı neden hak ettiler bilmiyoruz. 
4. Gnoll Çadırlarındaki Detay
WoW oynayan ve hikayesine uzaktan yakından ilgi duyan herkes eminiz ki Hogger ismini bir şekilde duymuş ve kendisi ile karşılaşmıştır. Hogger Gnoll ırkının kralıdır. Gnoll ırkı gözünüzde canlansın diye Hogger’dan bahsetmek istedik. Aslında konumuz ne Hogger ne de Gnoll ırkı. Kamplarında yer alan çadırlardaki küçük bir detay.
İlk bakışta çok değişik bir şey yokmuş gibi görünse de bazı çadırlara dikkatlice baktığınızda sinir bozucu bir görsel gözden kaçmıyor. Deriden yapılmış bu çadırlarda öldürdükleri insanların derisi kullanılmış. Bu nereden mi anlıyoruz. Çadırlarda yer alan surat deri parçalarından.
 
3. Goldshire Çocukları
Bu şekilde isimlendirince aslında bunun neresi ürkütücü dedirtebilir. Ancak duruma dikkatli bir şekilde yaklaşınca ve haklarındaki bilinmezlik epey sinir bozucu. Goldshire civarında dolanan bu çocuklar sürekli olarak satanizmin simgesi olan pentagram şekilde yürümekte ve durakladıkları yerlerde ambiyanstan duyulan sesler hayli ürpertici. Aslında bu seslere WoW’dan zaten alışığız ancak bu çocuklarla C’thunn’un ne alakası olabilir ve çocuklar belli bir forma girince neden öleceksin diye bir old godın bağırışını duyalım ki?
2. Eski Lordaeron ve Taht Odası
Burası aslında o kadar da ürkütücü bir yer değil. Ama hikayeye az çok hakim olan birisi burada neler yaşandığını bilince, buraya gelince o anılar mutlaka canlanır ve eminiz ki içi bir hoş olur. Blizzard’da bu konuda oyunculara yardım etmeyi planlamış ancak ortaya epey tüyler ürpertici bir sahne çıkmış.
Lordaeron’un kapısından taht odasına geldiği ve taht odasının içinde Arthas’ın warcraft 3’te babasını öldürmeye geldiği sinematiğin ambiyansını geçmişin bir yankısı olarak oyuna verilmiş. Oyunda ambiyans seslerini iyice açar ve dikkatlice dinlerseniz Arthas’ın o anlarına şimdi bile tanıklık edebiliyorsunuz…
1. Naxxramas Thaddius
Naxxramas başlı başına tüyler ürpertici bir yer zaten. Vakti zamanında raide ilk girdiğimizde ambiyansta sürekli olarak tekrar eden çığlıklar ve yardım çağrıları dikkatimizi çekmişti. Ama scourgeün doğasına vermiştik ve pek de önemsememiştik. Ancak hakkındaki gerçeği öğrenince işlerin rengi değişmişti. 
Thaddius scourgeün deney ürünlerinden biriydi ve dikkatlice bakınca pek çok beden parçasının bir araya getirilmesi sonucu oluştuğu anlaşılıyor. Raid içerisinde duyduğumuz çığlıklar da bu beden parçalarına sıkışıp kalmış ruhların yardım çağrılarıydı. 
Bu rahatsız edici durum Thaddius ölünce kesiliyor, barındırdığı ruhlar ve kendisi huzura kavuşuyor. Hatta Thaddius’u kesince size teşekkür ediyor. 
Bu detayı kavradıktan sonra Naxxramas’ı yaptığımız günlerde hep ilk olarak Construct Quarter’ı temizleyip Thaddius’u öldürüp tüyler ürpertici çığlıklara son verip raide bu şekilde devam ettik.

Böylelikle sizler için hazırladığımız World of Warcraft’ta yer alan 10 ürkütücü şeyler listemizin de sonuna geldik. Umarız hoşunuza gitmiştir.
Bir başka videoda görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar