Diablo 2 Paladin - Türkçe Lore (Carthas)


Diablo 2 Paladin - Hammerdin Hikayesi - Carthas the Paladin - Türkçe Lore

Herkese merhabalar arkadaşlar. Yine bir Diablo Lore videosu ile karşınızdayım. Ancak bu sefer genel akış hikayesinden ziyade bir karakteri ele alacağız. Özellikler Diablo oyunları ile haşırneşir olan arkadaşlar için bu video biraz daha ilgi çekici olabilir belki. Çünkü bugün bahsedeceğimiz karakter, Diablo oyunlarının efsanesi sayılan Diablo 2’nin Paladini. Namıdiğer Hammerdin.

Diablo evreninde bu çok başvurulan bir hikaye anlatma yöntemi. Yani oynadığımız karakterlerin ana hikayede bir adı ve yeri var. Paladin için bu durum Diablo 4 ile kesinleşmiş oldu. Diablo 4 yan görevleri ile pek çok lore kırıntısı barındıran ve lore ilgilisi için hazine denilebilecek bir oyun. 

Lafı daha fazla dolandırmadan hikayemize geçelim. Beğenmeniz dileği ile keyifli seyirler. 

“Sankekur düştüğünde oradaydım. Mephisto’nun büyüsü zihnimi pençeliyordu. Bugün bile o anı hatırladığımda, hissettiğim öfkenin ondan mı benden mi geldiğinden emin değilim. Ama bu inancımı engellemiyor. Yoldaşlarım unutmayın ki o gün Işık kazandı. Bir araya geldik ve bir Prime Evil’ı yendik. Üstelik bunu birlikte başardık. Karanlık irade ışığı asla söndüremez. Bunu sağlamak bizim görevimiz. İnancımızdaki yozlaşmayı keşfettiğimiz gün yeniden başladığımız gündü. O gün gerçekten ışık için savaştığımız gündü.”

Bu sözler kendini Zakarum inancına adamış bir Paladin’in, Carthas’ın sözleri. Bu sözleri daha iyi anlayabilmek için biraz geriye gitmemiz gerek. Zakarum inancının detaylarına girmeyeceğim. Kanalın diablo lore videolarını karıştırırsanız yeterince bilgi edinebilirsiniz. Özetle Zakarum Kilisesi; Diablo 4’te iyice aşina olduğunuz Işığın Kilisesi gibi, ancak aslına bakıldığında çok daha sonraları ortaya çıkmış ve amacı ruh taşlarına hapsedilen büyük iblis generallerinin ruh taşlarını korumak için kurulmuş bir dini inanç organizasyonudur. Bu kilisenin merkezi Kurast’da bulunuyordu. Bunun üzerine Kara Sürgün Dark Exile sırasında Mephisto burada alt edilince bölgeye çok büyük bir tapınak yapıldı ve ruh taşı korumaya alındı. Böylece bu bölge büyük bir hızla dünya üzerindeki medeniyetin merkezi haline geldi. 

Ancak Mephisto öyle kolayca yenilgiyi kabul edip hapsini bekleyecek birisi değildi. Yozlaşmayı başlatmak istiyordu. Fakat Que-Hegan ünvanı verilen, kilisenin ruhani liderleri bu yozlaşmayı bertaraf edebiliyordu. Öte yandan Mephisto pes etmeye niyetli değildi. Daha alt rütbelerdeki rahipleri yozlaştırmayı başardı. Ama yine de dönemin Que-Hegan’ı Khalim’in aklını çelemiyordu. Khalim’in ışığa olan inancı çok büyüktü ve bu nedenle Mephisto’nun büyüsü O’na işlemiyordu. Bu yüzden de Diablo 2’de Mephisto’nun tapınağına girmek için Khalim’in gürzünü kullanıp kalkan büyüsünü kırmamız gerekiyordu. Mephisto daha fazla beklemeye niyetli değildi. Yozlaştırdığı rahipleri kışkırtıp Khalim’i öldürttü. Yerine kendine tam bağlılığı olan Sankekur’u geçirdi. Sankekur safir ruh taşında hapis halde bulunan Mephisto’yu serbest bıraktı. Ve kendini tamamen Mephisto’ya adadı. Böylelikle O’nun bedeni haline geldi. 

Daha sonra gelişen olaylar neticesinde, biz oyuncular Mephisto’yu Kurast’ta Travincal tapınağında öldürmeyi başardık. Ancak bedenine, Sankekur’a ne oldu tam olarak bilmiyorduk. Diablo 4 ile gelen Lost Legacy Kayıp Miras isimli yan görevde öğreniyoruz ki, o gün Mephisto’yu alt eden Paladin Carthas idi. Ve Mephisto’yu alt etmekle yetinmedi. Biliyordu ki Sankekur’un bedeni hala nefret doluydu ve öyle alelade kişilerin eline geçemezdi. Bedenini aldı ve Swamplands’e Bataklıklar’a getirdi. Rakhat Kalesi’ne Sankakur’un mezarını yaptı. O günden sonra buraya The Black Tomb, Kara Mezar denildi. Bunun da yeterli olmayacağını biliyordu. Bu nedenle de kendine yakın paladinleri toplayarak mezarın korumasını üstlendi. Ancak bu paladinlerin zayıf zihinleri, Sankekur’un bedeninden yayılan nefretin yozlaştırmasına daha fazla dayanamadı. Paladinler birbirlerini ve kendilerini öldürmeye başladı. Bunlara Diablo 2 oyununda oynadığımız Paladin karakter Carthas da dahildi. Nihayetinde kurtuluşu bekleyen çaresiz ölümsüz ruhlar haline geldiler.

Ksenia isimli Zakarum inancına bağlı bir Crusader, olanları duymuş ve olanları düzeltmek için bizden yardım istemekte. Tabi ki hemen yola koyuluyoruz ve önce Carthas’ın yol arkadaşlarını ebedi huzura kavuşturuyoruz. En sonunda da Carthas’ı. Böylece bir zamanlar Mephisto’yu alt etmiş ve uzun bir süre Mephisto’nun bedeni olmuş Sankekur’un mezarına bekçilik yapmış Carthas tam anlamıyla ölmüş oluyor. Görevi yaptığımız alanda Carthas’ın Diablo 2 den kalma zırhı ve kalkanını yerde açık bir şekilde görebiliyoruz. 

Evet arkadaşlar burada hikayemizin sonuna geliyoruz. Diablo 2 Hammerdin oyuncularının biraz duygusal anlar yaşandığına eminim. Umarım beğenmişsinizdir. Bir başka diablo lore videosunda görüşünceye dek kendinize iyi bakın ve hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DIABLO IV ÜÇ AYLIK GÜNCELLEME - HAZİRAN 2021

Diablo 2 Resurrected - Blizzconline 2021 - Açıklananlar

World of Warcraft'da Yer Alan 10 Ürkütücü Şey